Vad är viktigt att tänka på när man väljer inredning till badrum?

Att välja ny inredning till sitt badrum kan vara nog så svårt i den uppsjö av produkter som finns att tillgå idag. Vilken stil ska man ha och vilket material är smartast att välja? Här ger vi några tips som kan göra processen både enklare, roligare och som kan hjälpa dig på vägen till dina drömmars badrum!

 

En plats för avkoppling

Att investera i sitt badrum, vare sig det handlar om en renovering, ett nybygge eller kanske bara några små upplyftande förändringar är en god investering. Badrummet har blivit en viktig plats i vårt hem. Det är en plats där vi ska kunna slappna av, få en lugn stund för oss själva och släppa alla måsten. Vi både inleder och avslutar vår dag i vårt badrum och därför är det viktigt med trivsel och avkoppling. Ett tips är att välja en inredning som skapar just den känslan hos dig.

 

Vilken stil passar dig?

Badrummet har under senare år blivit ett rum där vi gärna vill sätta vår personliga prägel, så när du ska välja inredning till ditt badrum – ge det tid. Utforska gärna de olika modeller, stilar samt färg- och materialval som finns att tillgå, allt för att hitta det som just du kommer att trivas med. Har du tröttnar på det stilrena vita så kanske de varma, naturliga färgerna är något för dig? Eller är en mer romantisk, tidlös stil något du kan trivas med? Låt dig gärna inspireras av våra olika modeller, allt från den skandinaviska avskalade stilen till en mer romantisk och lyxig stil. Ha inte bråttom när du ska välja det som passar dig utan ge det tid så att du hittar det som känns rätt och håller länge.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer inredning till badrum?

Detaljerna gör skillnad

Något många kanske inte alltid tänker på är att de små detaljerna kan göra en enorm skillnad för helheten! Vackra handduksknoppar och stilrena speglar ger en lyxigare känsla för hela badrummet. En dubbel badlakanstång och tvålpump och tandborstställ med väggfäste är inte bara snyggt utan sparar också på ytorna. En större spegel kan också få vilket badrum som helst att kännas både rymligare och luftigare, och belysning till spegeln är inte bara praktiskt utan ger också en mysigare känsla. Mindre förändringar kan ge ett riktigt lyft åt ditt badrum!

 

Inred för framtiden

När du känner att du har hittat din stil är det viktigt att börja tänka på material. Ett badrum ska hålla i många år och i stället för att tänka kortsiktigt och inreda med möbler av exempelvis fiberskivor som inte har speciellt lång livslängd är ett stabilt, naturligt och genuint material ett betydligt långsiktigare val.

Massivt trä har en otrolig hållbarhet och skapar även en riktigt fin och lyxig kvalitetskänsla för hela badrummet. Att investera i ett bra material ger ditt badrum en markant längre livslängd samtidigt som det blir betydligt mer funktionellt. Massivt trä åldras vackert och har helt andra förutsättningar för underhåll än de billigare varianterna.

Här på DuoBad satsar vi stort på vårt hållbarhetsarbete och har hög kontroll på vårt material för att säkerställa kvaliteten. Vi tillhandahåller endast förstklassiga badrumsmöbler av absolut högsta kvalitet där en stor del av produkterna är av just massivt trä, främst från svensk ek och björk från sågverk i Sverige. Allt för att kunna ge den bästa hållbarheten och livslängden på möblerna.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Hur viktiga är de mindre detaljerna i ett badrum?

De mindre detaljerna kan lyfta ett helt badrum och ge det en mysigare känsla. Snygga handduksknoppar och vackra tvålpumpar ger exempelvis ett lyxigare helhetsintryck.

Vad är första steget i val av badrumsinredning?

Vilket är det mest hållbara materialet för badrumsmöbler?

Massivt trä har en otrolig hållbarhet och även en riktigt fin kvalitetskänsla samtidigt som det ger en avsevärt lyxigare känsla för hela badrummet. Att investera i ett bra material ger ditt badrum en markant längre livslängd och en stabilare funktion. Duobad tillverkar den största delen av sina produkter i massivt trä från ek och björk.

0