Duobad från småländska Alsterbro, har i snart 25 år producerat badrumsmöbler i egen design, massivt trä och möjligheten för kunderna att välja. En kommod till badrummet kan måttanpassas. Du kan också välja färg och stenskiva. Det företaget inte kompromissar om – är kvalitet.

 

Massiv trä är standard

Alla badrumsmöbler produceras lokalt i Alsterbro. Alla serier byggs i grunden med massivt trä.

– Det är ganska enkelt, menar Duobads VD Niklas Hult. Vi producerar det mesta i massiv ek, som skördas efter 250 år. Då har trädet härdats i extrem kyla, långvarig torka, stormar men även människans påverkan från krig till miljöbelastningar. När ett material som ek hamnar i ett badrum, kan du vara säker på att dina möbler tål både vatten och temperaturskillnader. Det är till och med så att massiv ek åldras med behag. Många påstår dessutom att patinan blir vackrare med åren. Det i sin tur gör att en möbel som sköts på rätt sätt, aldrig behöver avsluta sin tid i återvinning. Den kan leva vidare i flera generationer och ge ägaren ett högt andrahandsvärde, den dagen man vill ändra stil eller miljö i badrummet.

 

Miljöanpassad produktion

Svensktillverkade kommoder till badrum är ett hållbart alternativ. För dig som är noga med ursprung, material och miljöanpassning, så är Duobad långt före de flesta. Genom att ha alla produktion i Sverige, så minimerar företaget transporter. Du som valt Duobad behöver dessutom inte vänta länge på leverans. Att undvika skivmaterial är också en stor miljövinst.

– Ja allt skivmaterial tillverkas genom att stockar kokar i stora bad under lång tid, berättar Niklas. Därefter flisas de ner till olika flisdimentioner. Flis blandas med lim som hälls i stora formar för att under hög värme och tryck bli en skiva för bygg och möbeltillverkning.

Duobads möbler tillverkas av massivt trä.

 

Flexibilitet ger kunden en lyx att kunna välja

Hos de allra flesta tillverkare av badrumsmöbler så ör du som kund tvungen att anpassa ditt badrumrum till den kommod du köper. Men hos Duobad så har du möjligheten att göra tvärt om. Du utgår från dina förutsättningar och gör din kommod, eller badrumsinredning utifrån dina möjligheter.

– Ja du kan måttanpassa dina möbler hos Duobad, berättar Niklas. Men vi ger i princip våra kunder en möjlighet att kombinera det mesta. Det är möjligt när man har en egen produktion och full kontroll på processen. Den lyxen är vi nästan ensamma om på marknaden, avslutar Niklas.

0