Vi byter inte badrumsmöbler så ofta som vi byter soffbord eller TV fåtölj. Det blir liksom en annan process. De som byter mest sällan, är de som redan från början valt badrumsmöbler i en kvalitet som håller för evigt. Sen kanske inte det låter som ett gångbart alternativ, men om man nu skulle välja möbler i ett material som blir vackare med åren och som håller ett högt andrahands värde, så kanske du skulle tänka om.

Köp badrumsmöbler som tål fukt och vatten

De flesta badrumsmöbler är gjorda i skivmaterial och i en löpande bandsprocess. Vi vet att spånskivor etc, inte tål fukt eller vatten. Så för att göra det möjligt för materialet att funka i badrum, så måste de förslutas och kapslas in. Det håller så länge möblerna inte slits och/eller skadas. Då kommer de att få fuktskador, svälla och hamna på tippen. Men det finns ett mer hållbart material som håller över tid, blir vackare med åren och som du inte behöver köra till tippen. Massivt trä som ek, har stått ute i 250 år och pallar därför för ett liv i badrum. Visst – du måste sköta dina möbler. Gör du det så kommer de att åldras med behag och glädja fler generationer än din. Du kan dessutom sälja dem till ett bra pris. För efterfrågan på badrumsmöbller i massiv ek – är högt.

Tänk både miljö och hållbarhet – det lönar sig

Duobad från Alsterbro i Småland, är en av några få producenter av badrumsmöbler i massivt trä. De började år 2000 med en affärsidé att kombinera hållbart material med smålandsk hanntverkstradition. Alltså toppnivå på alla fronter. Vi vet vad småländska möbler går för. Både vad gäller material, hållbarhet och design. Duobad är bara en av flera som bekräftar värdet. Med hållbarhet och miljö så kommer också processen. Skivmaterial tillverkas av kokande stockar som flisas ner till olika stora flis beroende på vad man ska producera. Flisen blandas med lim som fylls i formar och som utsätts för värmed och hårt tryck för att stelna till skivor. Tråd skördas och sågas upp.

Billigare tänka långsiktigt

En annan aspekt på hållbarhet och miljö är transporter och leverans. Om du som kund väljer svensktillverkat från exempelvis Småland, så vet du att du väljer bort långa transport från exempelvis Asien. Du vet också att du har möjlighet att kommunicera och påverka leveranserna om de är från Småland. Inte nog med det. Du kan till och med ge Duobad de mått du önskar till din badrumsmöbel. Så om du funderar och vill få lite inspiration till ditt badrum – tänk brett. Tänk hållbaret, Tänk miljö och miljöval. Tänk långsiktigt och ekonomiskt. Det kan vara så att en genuin badrumsmöbel från Duobad är något dyrare än övriga du kikar på. Lägg till långsiktighet och andrahandsvärdet – så får du både en fantastisk badrumsmöbler och som över tid blir bra mycket billigare.ö

 

0