De flesta tillverkare av badrumsmöbler menar att de egna möblerna står på den sidan som tål både fukt, vatten och höga temperaturskillnader. Så vad gäller? Vilka material står på den rätta sidan?

 

Det finns många synpunkter och vägledningar. En vägledning är att du bör skaffa badrumsmöbler i plåt om du har för avsikt att använda vatten i badrummet. Andra kommentarer är att möblerna tål vatten ifall du är snabb och torkar. Detta för att möblerna är inkapslade av fuktspärrar, laminat, lim och lacker som skyddar grundmaterialet – som inte tål fukt eller vatten. Men vad händer vid slitage eller skador?

 

Miljövänlig tillverkning av badrumsmöbler

De flesta badrumsmöbler tillverkas av skivmaterial, som spånskivor. Tillverkningen av skivmaterial utgår från att hela stockar kokas sönder i stora vattenbad. Därefter flisas stockarna ner i olika spånstorlekar beroende på vilken skiva det gäller. Spån blandas med lim som hälls i formar. Limmet förses med olika kemikalier beroende på vad skivorna ska användas till. Därefter pressas massan ihop under högt tryck och värme för att stelna och bli till en skiva. En energikrävande process. När skivorna sen ska bli badrumsmöbler så förbered de ytterligare med fuktspärrar, laminat och lacker för att klara badrummets tuffa miljö. Men med åren så sker ett slitage som även kan orsaka skador. Något som får materialet att svälla

 

Massiv ek till badrummet – livslång garanti

De badrumstillverkare som väljer massivt trä, har en helt annat lösning som får badrumsmöblerna att hålla i generationer. Visst alla möbler måste skötas. Men massivt trä är inget material som kapslats in för ett liv i badrum.

– Våra badrumsmöbler tillverkas till stor del av ek, som fått ett naturligt skydd efter 250 år i alla tänkbara väder och temperaturer. Det gör materialet helt outstanding i jämförelse inom flera områden. Materialet tål vatten och temperaturskillnader. Massiv ek tål slitage och skador. Faktum är att massiv ek, bara blir vackrare med åren. Om vi bara kunde vara säkra på att våra möbler genomgår normal skötsel, så skulle vi kunna erbjuda livslång garanti.

 

Massiv ek – bäst kvalitet till badrummet

Vill du ha badrumsmöbler som tål ett liv i badrum så välj badrumsmöbler i massiv ek. Vill du ha en möbel som lever för evigt eller ger dig ett bra andrahandsvärde – välj massiv ek. Vill du ha en möbel som ger dig ett rent samveten vad gäller hållbarhet och miljökrav – välj massiv ek. Vill du ha en möbel som skänker lyx till badrummet och erbjuder en finnish som är svår att överträffa – välj massiv ek.

0