Duobad från småländska Alsterbro har producerat badrumsmöbler och badrumsinredningar sen millenniet. Just nu är det 24 år sen företaget startade upp med målsättningen att producera helt egna badrumsmöbler utifrån hög kvalitet i form av massivt trä från främst ek, kombinerat med egna designserier och småländska hantverkstraditioner. Sen dess har flera nya serier utvecklats. Nya innovationer presenterats och prisats som “Årets badrumsmöbler” men även nya produkter och nytt material finns nu under produktion.

Måttanpassade badrumsmöbler

En fördel när man som företag designar och producerar egna badrumsserier, är att man kan bygga in specifika möjligheter för den som väljer möblerna från Duobad. Detta är då något som du normalt inte kan få från storskalig produktion via löpande band. Men hos möbeltillverkarna i Alsterbro så har du som kund möjlighet att få med dina förutsättningar i ditt badrum för bästa möjliga passform. Det gäller då även tillval och färger. Duobad har anpassat sin produktion utifrån att vi alla har olika förutsättningar och kan på så sätt utgå från önskemålen.

Badrumsmöbler som håller i längden

Det är ingen hemllighet att skivmaterial inte tål vatten, fukt och temperaturskillnader. De kapslas in via laminat och skydd. Men om det uppstår skav eller skador som riskera det att svälla. Det gör att badrumsmöbler i allmänhet går till återvinning efter bruk eller skador. Lösningen på det är att bygga badrumsinredningar i massivt trä. En ek skördas efter 250 år för att bli material till exempelvis badrumsmöbler. Då har denna ek stått ute och härdats i extrem kyla, stormar och regn. Att komma in i ett badrum blir lite lyx på ålderns höst. Visst måste även massivt tre skötas och skyddas. Men inte för risken att svälla utan för att åldras och bli vackrare med åren. Det innebär samtidigt att en möbel från Duobad, som fått skötsel och omtanke, kan föras vidare till nya ägare flera gånger om och varje gång betinga ett högt andrahandsvärde.

Kvalitet och innovation

När man som ett småländskt möbelföretag producerar egna möbler från ritbordet till kundleverans, så får möblerna både ett liv som organiskt material, men även hos dem som utvecklar, skapar nya innovationer, nya kombinationer, nya lösningar. Varje möbel blir ett verk i sig. Det gör att man anstränger sig mer för allt som lämnar Duobad i Alsterbro, skapar stolthet. Vi kan garantera att våra möbler håller så länge du lägger lite omsorg om badrumsmöbeln. Den innehåller innovationer som ger dig trygghet. Ett material som håller för evigt och en design som gör badrummet till ett finrum.

Recent Posts
0