Nu utökar Duobad sitt sortiment med serien Eran. En helt ny serie som fångat fördelar från andra serier som sen kompletterats med helt ny design och funktionsmöjligheter.

Grunden i Eran, är som alla andra produkter från Duobad, hög kvalitet. Först och främst så är möblerna producerade i massivt trä.
– Ja badrummet är, över tid, en tuff miljö för möbler, menar Duobads VD Niklas Hult. Badrumsmöbler används flera gånger om dagen, något som givetvis sliter på möblerna. Badrummet är också en miljö med stora temperaturskillnader och framför allt ett rum med fukt och vatten. Så badrumskommoder bör tåla slitage och fukt.
De flesta badrumsmöbler är tillverkade i skivmaterial som då inte tål fukt och vatten. Det har man löst med att kapsla in skivorna med laminat och annat skydd.
– Ja det fungerar så länge möblerna är hela. Men när de slits och skyddet minskar så ökar risken för att möblerna sväller. Våra möbler är producerade av massivt trä. Mest ek som stått ute och härdats i 250 år innan de skördas för att exempelvis bli grundmaterial till badrumsmöbler. Ek har också den finessen att den åldras med behag ocb blir bara vackrare med åren ifall man sköter om sina möbler på ett korrekt sätt.

Utsedd till årets badrumsmöbel

Utöver massivt trä så har Duobad även ett fundament i produktion och design.
– Ja vi är ett småländskt möbelföretag, som ärvt den småländska hantverkstraditionen. Alla våra samarbetspartners är från trakterna runt Alsterbro i Småland. Vi utgår alla från bästa möjliga kvalitet. Sen kombinerar vi det med en äkta småländsk design, berättar Niklas. För några år sen blev vår serie Gripen utsedd till årets badrumsmöbel under pompa och ståt på Älvsjömässan söder om Stockholm. Innovation, design kombinerat med kvalitet är ett vinnande koncept, något vi utgår från i alla våra möbler.

 

Eran – ny kommod som lanseras under 2024

Nu har Duobad skapat en helt ny badrumskommod. Helt ny är kanske inte rätt beskrivning, med tanke på att fundamentet alltid är det samma i alla möbler.
– Ja grunden är den samma, men i Eran som har vi lagt till en helt ny innovation som gör möbeln mer flexibel. Den kan måttbeställas eftersom vi utgår från två kommoder med hyllplan som förbinder. Dessa hyllplan kan ha längder utifrån önskemål. En smart lösning som innebär att vi till fullo utgår från kunden mer än att kunden måste utgå från befintliga längder. Sen kan man dessutom välja bänkskiva och bassäng för att få till en helhet som passar badrummet.

Eran lanseras under 2024 – håll utkik efter vår nya inspirationskatalog som distribueras innan sommaren 2024.

 

 

Recent Posts
0